200 godina HARTMANN trgovine
Jamstvo zadovoljstva
Besplatna dostava za narudžbe iznad 40 EUR
Početna Politika privatnosti

Politika privatnosti

POLITIKA ZAŠTITE PRIVATNOSTI PODUZEĆA PAUL HARTMANN d.o.o.

Ova pravila zaštite privatnosti odnose se na svakoga tko se u skladu s uporabom web-stranice www.hartmannplus.hr smatra korisnikom te na cijelu web-stranicu, uključujući njezine podstranice.

Korisnik je svaka pravna ili fizička osoba koja upotrebljava ili posjećuje web-stranicu www.hartmannplus.hr (u daljnjem tekstu: korisnik).

Uporabom web-stranice korisnik potvrđuje da se slaže s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

I. ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

U tvrtki PAUL HARTMANN d.o.o. poštujemo vašu privatnost i vaše ćemo osobne podatke rabiti isključivo u navedene svrhe. Pažljivo ćemo zaštititi vaše osobne podatke u skladu sa zakonodavstvom koje uređuje zaštitu osobnih podataka (Uredba EU 2016/679, važeći zakon o zaštiti osobnih podataka, Politika o zaštiti privatnosti i interni akti PAUL HARTMANN d.o.o.)

1. Voditelj obrade osobnih podataka

Voditelj obrade osobnih podataka koji se obrađuju u skladu s ovim pravilima je PAUL HARTMANN d.o.o., adresa: Karlovačka cesta 4f, 10 020 Zagreb, e-pošta: hartmannplus.hr@hartmann.info, telefonski broj: +385 (0)1 48 12 844 , društvo koje zastupa direktor Matevž Cimerman.

2. Prosljeđivanje osobnih podataka trećim osobama

PAUL HARTMANN d.o.o. obvezuje se da će se prikupljeni osobni podatci rabiti u skladu s ovom Politikom zaštite privatnosti, da neće prodavati vaše osobne podatke ili ih na bilo koji drugi način prosljeđivati ​​trećim stranama, osim u slučajevima utvrđenim zakonom i u slučaju slanja newslettera.

Za slanje newslettera hartmannplus.hr koristi se web-platformom SendInBlue, na kojoj su pohranjeni osobni podatci za slanje novosti, naime sljedeći osobni podatci: ime, prezime, elektronička pošta. U svojim Općim uvjetima uporabe i Politici privatnosti mrežna platforma SendInBlue jamči poštivanje pravila iz Opće uredbe GDPR (Uredba EU 2016/679) i potvrđuje da za njihove usluge hosting pruža certificirani centar za pohranu podataka koji se nalazi u Litvi (Europska unija). Centar za pohranu podataka ima sigurnosni certifikat za pohranu podataka (ISO 27001).

3. Vrste osobnih podataka i svrhe njihove obrade

Uvijek možete dobrovoljno odlučiti kada i kako želite stupiti u kontakt s društvom PAUL HARTMANN d.o.o. (osobno, telefonski, elektroničkom poštom, digitalnim društvenim mrežama ili preko mrežnih obrazaca).

U te svrhe prije svega se prikupljaju i obrađuju sljedeći podatci: ime i prezime ili naziv, adresa, adresa elektroničke pošte, telefonski broj. U sklopu svake pojedinačne svrhe mogu se također prikupljati i obrađivati ​​dodatni podatci, što je navedeno u nastavku za svaku pojedinačnu svrhu.

U PAUL HARTMANN d.o.o. ne provodimo pojedinačna profiliranja ili isključivo automatizirano donošenje odluka koje bi imale pravne učinke u odnosu na vas ili bi na drugi način znatno utjecale na vas.

3.1. Vaše osobne podatke obrađujemo u sljedeće svrhe:

a) Informiranje o ponudi proizvoda i aktualnom sadržaju koji je povezan s uslugama (Prijava na elektroničke vijesti):

Na našoj web-stranici možete se pretplatiti na primanje obavijesti i informacija o našim proizvodima, vijestima i aktualnom sadržaju, koje ćemo objavljivati na web-stranici hartmannplus.hr. U tu svrhu PAUL HARTMANN d.o.o. može vas informirati o novostima iz svoje ponude proizvoda, o mogućim akcijama ili nagradnim igrama koje su izravno povezane s PAUL HARTMANN d.o.o. PAUL HARTMANN d.o.o. također vam može slati sadržaje iz područja medicinskih proizvoda, savjete o upotrebi proizvoda.

Informiranje o ponudi usluga i aktualnom sadržaju može se provoditi preko sljedećih komunikacijskih kanala: elektroničke pošte, Facebooka i drugih društvenih mreža.

Ovi se podatci obrađuju uz vašu suglasnost i u bilo kojem trenutku možete opozvati svoju suglasnost za primanje reklamnih poruka. Dodatne informacije o vašim pravima u vezi s izravnim informiranjem raspoložive su vam u sklopu točke „Vaša prava“.

b) Obrasci za kontakt

Na našoj web-stranici možete ispuniti web-obrazac preko kojeg nam se možete obratiti u vezi s bilo kojim pitanjem o našim proizvodima, naručiti besplatne uzorke za inkontinenciju, upitati naše stručne suradnike i liječnike za savjet o uporabi naših proizvoda. Također nam se možete javiti na elektroničku adresu: hartmannplus.hr@hartmann.info  ili nas nazvati na telefon: +385 (0)1 48 12 844. U tu svrhu PAUL HARTMANN d.o.o. od vas prikuplja dodatne podatke o sadržaju vašeg upita koji pružate na dobrovoljnoj osnovi.

Svi podatci prikupljeni preko ove web-stranice ili priopćeni na drugi način tvrtki PAUL HARTMANN d.o.o. prikupljaju se u svrhu obavljanja osnovne djelatnosti PAUL HARTMANN d.o.o., tj. prodaje medicinskih proizvoda, kako bi se odgovorilo na vaš upit, pripremila ponuda, pripremio i zaključio te izvršio ugovor. Budući da je obrada tih informacija nužna za obavljanje same usluge, obrada tih podataka može se provesti na temelju činjenice da s nama stupate u ugovorni odnos. Ako nam ne želite pružiti ove podatke, nećemo vam moći poslati ponude niti sklopiti ugovor s vama.

c) Uspješnost, učinkovitost i sigurnost rada informacijskih sustava te web-stranice

Svaki put kada posjetite web-stranicu PAUL HARTMANN d.o.o., na web-poslužitelju automatski se pohranjuje dnevnička datoteka web-poslužitelja (npr. IP broj – broj koji identificira pojedinačno računalo ili drugi uređaj na webu; inačica preglednika, posjećena podstranica, vrijeme i trajanje posjeta i slično). Kao dio ove svrhe, naše se web-stranice koriste kolačićima čija je priroda detaljnije predstavljena u Politici uporabe kolačića na web-stranici. Te podatke obrađujemo u svrhu vođenja statistike posjećenosti na našoj web-stranici kako bismo osigurali sigurnost informacijskih sustava.   

Koristimo se alatom Google Analytics za praćenje uporabe web-stranice www.hartmannplus.hr. Web-analitikom koristimo se u vlastite svrhe i ona je presudna za planiranje poboljšanja web-stranice. U postavkama usluge onemogućili smo bilo kakvo dijeljenje podataka s Googleom, ostalim Googleovim uslugama te trećim stranama. Za veću privatnost također je uključena anonimizacija IP adresa.

PAUL HARTMANN d.o.o. tako prikupljene podatke obrađuje na temelju legitimnog interesa voditelja obrade a da ih pritom ne obrađuje zasebno ili povezuje s drugim podatcima.

4. Društvene mreže, mrežne usluge i povezani dodatci

PAUL HARTMANN d.o.o. koristi se dodatcima Facebook, Instagram, Twitter, YouTube i Google maps na web-stranici www.hartmannplus.hr, koji vam omogućuju upotrebu funkcija ovih društvenih mreža ili pružatelja sadržaja (poput, primjerice, lajkova; objavljivanja poruka; povezivanja, dijeljenja i javnog objavljivanja sadržaja; gledanje videozapisa; pregledavanje karata i utvrđivanje lokacije društva PAUL HARTMANN d.o.o.).

U slučaju upotrebe ovih dodataka uspostavlja se izravna veza s poslužiteljima ovih društvenih mreža ili pružatelja usluga i dio podataka o upotrebi tih usluga preko stranice kojom upravlja PAUL HARTMANN d.o.o. dijeli se s pružateljima ovih usluga te se, ovisno o vašim postavkama, može obrađivati u njihove daljnje svrhe, uključujući u svrhu oglašavanja i izravnog marketinga.  Ovisno o vašim postavkama pri upotrebi ovih pojedinačnih društvenih mreža, dio vaših osobnih podataka također se prosljeđuje pojedinačnoj društvenoj mreži (na primjer elektronička adresa, vaš identitet u sklopu pojedine društvene mreže, IP adresa, vaša lokacija, popis prijatelja i sl.).

Detaljnije informacije o svrhama i opsegu obrade osobnih podataka od pružatelja ovih stranica možete dobiti izravno od pružatelja ovih usluga, upravitelja ovih društvenih mreža, odnosno izravno u sklopu ovih društvenih mreža.     

PAUL HARTMANN d.o.o. ne preuzima odgovornost za zaštitu vaših osobnih podataka u sklopu navedenih društvenih mreža, mrežnih usluga i svih web-stranica koje im pripadaju.

5. Korisnici podataka

Svi podatci prikupljeni na temelju navedene pravne osnove koristit će se u skladu sa svrhom zbog koje su prikupljeni i neće se prosljeđivati ​​trećim stranama bez vašeg pristanka.

U sklopu njihovih nadležnosti i zadataka vaši će se osobni podatci otkriti sljedećim korisnicima podataka:

  • službenicima društva PAUL HARTMANN d.o.o.;
  • pružatelju poštanskih usluga, pružatelju usluga elektroničke pošte (navedeno u sklopu točke 2. drugog stavka), pružateljima usluga otpreme, pružateljima usluga uništavanja spisa i nosača podataka;
  • pružateljima usluga informacijske tehnologije u sklopu upravljanja i održavanja softvera i hardvera;
  • administratoru odnosno skrbniku web-stranice, Facebooka ili drugih društvenih mreža;
  • državnim tijelima koja nadziru naše poslovanje u skladu sa svojim sektorskim zakonskim nadležnostima. 

PAUL HARTMANN d.o.o. obraća posebnu pozornost odabiru i nadzoru ugovornih partnera koji djeluju kao izvršitelji obrade osobnih podataka u slučajevima kada je za obavljanje njihove usluge potreban pristup osobnim podatcima. Ugovorni izvršitelji obrade dužni su slijediti naše upute, a njihova prikladnost za provođenje obrada predmet je naših povremenih pregleda. Ugovorni izvršitelji obrade ne smiju obrađivati ​​vaše osobne podatke u druge svrhe, a podatci će se izbrisati nakon što se ispuni svrha obrade ili na kraju ugovornog odnosa.   

Društvo PAUL HARTMANN d.o.o. obvezuje se da vaše osobne podatke, prikupljene za vlastite svrhe, neće prosljeđivati ​​ili prenositi u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju.

6. Razdoblje pohrane

PAUL HARTMANN d.o.o. jamči da vaše podatke pohranjuje samo toliko dugo i u mjeri potrebnoj za ispunjavanje svrhe zbog koje su pojedinačni podatci prikupljeni i dalje upotrijebljeni ili do isteka zakonom propisanog roka pohrane. Razdoblje pohrane osobnih podataka razlikuje se na temelju kriterija pojedine kategorije osobnih podataka te svrha obrade.

Vaši podatci za kontakt u svrhu informiranja o ponudi proizvoda i aktualnom sadržaju (Prijava na newsletter) pohranjuju se i obrađuju do opoziva. Podatci o vašoj suglasnosti čuvaju se do kraja kalendarske godine nakon proteka 5 godina od opoziva pristanka.

Osobni podatci prikupljeni na temelju propisa pohranjuju se u skladu sa zakonodavstvom koje uređuje njihovo prikupljanje. Nakon isteka zakonskog razdoblja pohrane podatci se brišu.

7. Način zaštite vaših podataka

PAUL HARTMANN d.o.o. obvezuje se zaštititi pružene osobne podatke. PAUL HARTMANN d.o.o. učinit će sve da zaštiti osobne podatke od bilo kakvih povreda i zlouporabe.

Osobne podatke čuvamo u računalnom obliku. Naši računalni sustavi zaštićeni su tehničkim i organizacijskim mjerama koje sprečavaju nenamjerno ili nezakonito uništenje, gubitak, izmjenu te neovlašteno otkrivanje ili pristup vašim osobnim podatcima.

8. Pojedinačna prava

PAUL HARTMANN d.o.o. jamči izvršavanje svih vaših prava koja vam pripadaju u vezi s obradom vaših osobnih podataka.

Ako ste mlađi od 15 godina, ne možete dati valjanu suglasnost za obradu vaših osobnih podataka. U tom slučaju, jedan od roditelja ili skrbnik mora pristati na obradu vaših osobnih podataka.

U skladu s propisima kojima se uređuje zaštita osobnih podataka pojedinac ima pravo opozvati danu privolu u bilo kojem trenutku, zatražiti uvid, ispravak, ograničenje obrade ili brisanje osobnih podataka pismenim, naime preko pisane obavijesti poštom na adresu PAUL HARTMANN d.o.o., Karlovačka cesta 4f, 10 020 Zagreb ili elektroničkom poštom na: hartmannplus.hr@hartmann.info. Na navedenu adresu pojedinac također može podnijeti prigovor u vezi s obradom svojih osobnih podataka.

8.1 Odjava od primanja newslettera:

Ako više ne želite primati newsletter preko elektroničke pošte, možete se odjaviti s pomoću poveznice za automatsku odjavu u svakom newsletteru ili nam poslati elektroničku poruku sa sadržajem „ODJAVA“ na elektroničku adresu: hartmannplus.hr@hartmann.info.

Pojedinac također može podnijeti prigovor glede obrade svojih osobnih podataka izravno nadležnom nadzornom tijelu, tj. povjereniku za informiranje Republike Hrvatske.

9. Postupanje u slučaju povrede pravila

U slučaju povrede zaštite osobnih podataka PAUL HARTMANN d.o.o. odmah će poduzeti sve odgovarajuće mjere za zaštitu prava i interesa pojedinca u skladu s važećim zakonom i GDPR-om.

10. Kontakt

Na pitanja o povjerljivosti vaših podataka, načinu prikupljanja i obrade podataka ili na vaše zahtjeve za ostvarivanje prava u vezi s vašim podatcima odgovorit će vam odgovorna osoba u PAUL HARTMANN d.o.o.:

Telefonski broj: +385 (0)1 48 12 844

Elektronička adresa: hartmannplus.hr@hartmann.info

II. VALJANOST

Politiku zaštite privatnosti poduzeća PAUL HARTMANN d.o.o. ažurirat ćemo prema potrebi i o tome vas uredno obavijestiti. 

Politika zaštite privatnosti poduzeća PAUL HARTMANN d.o.o objavljena je na web-stranici www.hartmannplus.hr i vrijedi od 15. 9. 2020. nadalje.

Prijavite se na naš newsletter

Ne propustite brojne zanimljive teme, korisne savjete i stručne članke koji će vam pomoći da održite zdravlje. Također budite informirani o novostima i brojnim pogodnostima.