200 godina HARTMANN trgovine
Jamstvo zadovoljstva
Besplatna dostava za narudžbe iznad 40 EUR
Početna Opći uvjeti

Opći uvjeti

OPĆI UVJETI POSLOVANJA WEB TRGOVINE HARTMANNplus

www.HARTMANNplus.hr 

Opći uvjeti poslovanja web trgovine www.HARTMANNplus.hr (dalje u tekstu: web trgovina) definiraju postupak ponude, naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata robe, postupak reklamacija i jednostranog raskida ugovora o kupoprodaji robe, kao i druge Kupcu važne informacije za donošenje odluke o kupnji robe ponuđene na ovoj internetskoj stranici.  

1. OPĆE INFORMACIJE I BITNI POJMOVI

Prodavatelj robe (proizvoda) ponuđene na ovim stranicama je društvo PAUL HARTMANN d.o.o. (OIB: 04277465297, MBS: 080387198), Karlovačka cesta 4/f, 10 020 Zagreb.

Kupac robe (proizvoda) je punoljetna fizička osoba ili pravna osoba posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.

Roba/Proizvod su svi proizvodi koje proizvodi PAUL HARTMANN d.o.o., a koji su navedeni u ponudi web trgovine. 

Cijene svih proizvoda u web trgovini izražene su u eurima (EUR) i uključuju PDV, osim ako je izričito navedeno drugačije. U cijene nije uključen iznos poštarine koji se dodatno naplaćuje i iskazan je prilikom konačnog obračuna. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude u web trgovini vrijede isključivo u trenutku narudžbe / plaćanja i podložni su promjeni ili uklanjanju iz ponude bez prethodne najave.

2. PONUDA, NARUČIVANJE I KUPNJA PROIZVODA

2.1. Ponuda proizvoda

Ponuda proizvoda u web trgovini učestalo se i brzo mijenja zbog prirode poslovanja preko interneta. Sve fotografije pokraj proizvoda simbolične su.

U pojedinačnim slučajevima, zbog velike potražnje, moguće je da Prodavatelj neke od naručenih proizvoda neće moći isporučiti, odnosno da su neki od proizvoda iz ponude u potpunosti ili djelomice rasprodani. U slučaju rasprodanih proizvoda, Kupac će o tome biti obaviješten prije isporuke robe putem elektronske pošte ili telefonom, te u tom slučaju Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

2.2. Odgovornost za podatke u web trgovini

Pružatelj mora učiniti sve što je u njegovoj moći da osigura ažurnost i točnost podataka objavljenih u web trgovini, ali zadržava pravo da se određeni stvarni podatci ne podudaraju s podatcima web trgovine. Ako je neka značajka povezana s proizvodom važan razlog zbog kojeg Kupac naručuje određeni proizvod koji inače ne bi naručio, prije narudžbe mora provjeriti kod Prodavatelja posjeduje li proizvod navedenu značajku jer se poslije više neće moći pozivati na taj razlog. Dodatne informacije o proizvodima koji se mogu naručiti u web trgovini Kupac također može pribaviti preko online obrasca na web stranicama Prodavatelja pod rubrikom »Kontakt«, gdje treba unijeti svoje ime i prezime, adresu elektroničke pošte i svoje pitanje. Kupac će dobiti odgovor u roku od nekoliko dana. 

2.3. Naručivanje proizvoda

Kupnja preko web trgovine smatra se izvršenom nakon što Prodavatelj potvrdi narudžbu Kupca. 

Kupac slanjem narudžbe daje izričitu suglasnost za plaćanje naručene robe.

Narudžba Kupca smatra se zaprimljenom nakon što dospije u informatički sustav Prodavatelja na način koji omogućuje informiranje Kupca.

Prodavatelj potvrđuje zaprimanje narudžbe u elektroničkom obliku, potvrdom narudžbe u elektroničkom obliku koju šalje na adresu elektroničke pošte koja je navedena u korisničkom računu, odnosno na adresu elektroničke pošte koju je Kupac naveo tijekom narudžbe.

Ugovor o prodaji između Prodavatelja i Kupca smatra se sklopljenim nakon što Kupac zaprimi poruku elektroničke pošte od web trgovine o potvrdi njegove narudžbe.

Prodavatelj potvrdom narudžbe omogućuje Kupcu da joj pristupi. Narudžba je pohranjena u elektroničkom obliku na poslužitelju web trgovine te joj Kupac može pristupiti u svojem korisničkom računu od trenutka kada Prodavatelj potvrdi narudžbu nadalje.

Prodavatelj je Kupcu dužan izdati specificirani račun u fizičkom obliku te mu ga dostaviti zajedno s robom.

Na zahtjev Kupca Prodavatelj je dužan dostaviti ugovor i Opće uvjete u pisanom obliku na adresu elektroničke pošte Kupca ili u papirnatom obliku.

2.4. Način kupnje proizvoda

Kupac može obaviti kupnju u web trgovini kao registrirani korisnik ili bez prijave.

Postupak registracije korisnika sadržan je na linku https://www.hartmannplus.hr/moj-racun

Registrirani korisnik jamči istinitost i točnost podataka unesenih pri registraciji te se obvezuje da će sam, na odgovarajući način, ažurirati podatke na svojem korisničkom računu. 

Korisnik registracijom potvrđuje i jamči da je punoljetna i potpuno poslovno sposobna osoba, odnosno da je zakoniti zastupnik pravne osobe ili da ga je pravna osoba ovlastila za registraciju i obavljanje kupnje u web trgovini te da je prije slanja narudžbe bio upoznat i suglasan s ovim Općim uvjetima.

Kupac koji obavi kupnju bez registracije, jamči istinitost i točnost podataka unesenih pri kupnji te da je punoljetna i potpuno poslovno sposobna osoba, odnosno da je zakoniti zastupnik pravne osobe ili da ga je pravna osoba ovlastila za registraciju i obavljanje kupnje u web trgovini te da je prije slanja narudžbe bio upoznat i suglasan s ovim Općim uvjetima.

3. DOSTUPNOST INFORMACIJA 

Prodavatelj se obvezuje da će prije obvezivanja ugovorom ili ponudom Kupca na jasan i razumljiv način obavijestiti o sljedećim informacijama:

 1. podatke o društvu PAUL HARTMANN d.o.o. (naziv i sjedište društva, matični broj i OIB broj)
 2. podatke o kontaktu koji Kupcu omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-pošta, telefon)
 3. bitne značajke proizvoda i usluga iz ponude web trgovine, uključujući potencijalne postprodajne usluge 
 4. raspoloživost artikala (svaki artikl koji je u ponudi na web mjestu treba biti raspoloživ unutar razumnog roka)
 5. podatke o vremenskoj valjanosti ponude iz web trgovine 
 6. cijene koje moraju biti jasno i nedvosmisleno utvrđene te mora biti vidljivo prikazano uključuju li poreze i troškove prijevoza te ostala davanja
 7. uvjetima i načinu plaćanja
 8. način, uvjeti, troškovi i rok dostave proizvoda
 9. o uvjetima, rokovima i postupku izvršavanja prava na jednostrani raskid ugovora, o troškovima vraćanja robe u slučaju da Kupac iskoristi pravo na jednostrani raskid ugovora, o pretpostavkama pod kojima Kupac gubi pravo na jednostrani raskid ugovora kao i o Obrascu za jednostrani raskid ugovora 
 10. načinu rješavanja potrošačkih pritužbi od strane Prodavatelja
 11. postojanju odgovornosti za materijalne nedostatke
 12. uslugama koji se nude nakon prodaje te uvjetima korištenja tih usluga, ako ih Prodavatelj pruža, kao i o eventualnim jamstvima koja su izdana uz robu ili uslugu
 13. mehanizmima izvansudskog rješavanja sporova, odnosno o sustavima za obeštećenje, te načinu kako ih Kupac može koristiti.

4. PLAĆANJE

Robu naručenu putem web trgovine www.HARTMANNplus.hr moguće je platiti na jedan od sljedećih načina: 

 • pouzećem
 • virmanom/Internet bankarstvom po predračunu
 • PayPalom
 • kreditnom karticom.

Prodavatelj Kupcu prilaže račun pri dostavi naručenih proizvoda. Kupac je dužan provjeriti točnost podataka navedenih na izdanim računima. Naknadne reklamacije Prodavatelj ne uvažava.

4.1. Pouzećem

U slučaju da Kupac odabere ovakav način plaćanja naručenu robu i troškove poštarine Kupcu će naplatiti dostavljač prilikom uručenja pošiljke. 

4.2. Plaćanje virmanom/Internet bankarstvom po predračunu

Nakon što Kupac odabere ovaj način plaćanja, Prodavatelj će Kupcu poslati e-mail s potvrdom narudžbe i podacima za uplatu. 

Kupac je dužni iznos obvezan uplatiti Prodavatelju najkasnije u roku od 3 (tri) dana računajući od dana primitka Prodavateljeva e-maila. 

Uplatu Kupac može izvršiti putem Internet bankarstva ili, u slučaju da Kupac ne koristi e-banking, na bilo kojem platnom mjestu; u banci, pošti ili Fini. 

Prodavatelj naručenu robu šalje Kupcu tek po izvršenoj uplati cijene. 

Uplata se smatra izvršenom danom doznake sredstava na račun Prodavatelja. 

Ukoliko uplata ne bi bila izvršena u gore navedenom roku smatra se da je Kupac odustao od narudžbe te Prodavatelj robu nije dužan isporučiti.

4.3. Promotivni kodovi

Prodavatelj pretplatnicima na e-bilten, posjetiteljima događaja ili preko drugih komunikacijskih kanala šalje/povjerava promotivni kod. Promotivni kod omogućuje razne pogodnosti u rasponu od raznih poklona do popusta. Svaki je kod vremenski ograničen i mora se iskoristiti unutar navedenog roka, inače će se smatrati nevažećim. Kod se iskorištava unošenjem u poseban prozor košarice »Kod za popust« i potvrđuje klikom na gumb »Potvrdi«.

Promotivni kodovi ne mogu se međusobno kombinirati. Kupac smije iskoristiti samo jedan promotivni kod po kupnji.

Popusti, promotivni kodovi itd. u pravilu se ne zbrajaju. 

5. DOSTAVA

Prodavatelj kupljenu robu isključivo dostavlja na valjane adrese na teritoriju Republike Hrvatske te je Kupac dužan navesti točnu i potpunu dostavnu adresu. Prodavatelj ne dostavlja robu u inozemstvo.

Rok dostave je 24-48 sati od potvrde narudžbe (osim otoka gdje dostava može trajati duže, i ekstremnih vremenskih uvjeta poput snijeg, poplave itd.) ako je naručena roba na zalihi Prodavatelja. Ako Prodavatelj nema naručenu robu na zalihi, dužan ju je dostaviti u roku od 30 radnih dana od potvrde narudžbe.  

Troškovi dostave ovise o iznosu narudžbe. Kupac snosi troškove dostave za narudžbe vrijednosti do 40 EUR. Za sve narudžbe čiji je iznos veći od 40 EUR, troškove dostave snosi Prodavatelj.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Ako Kupac odbije primiti robu ili je ne podigne u nadležnom poštanskom uredu nakon što mu je ostavljena obavijest o pošiljci koju je naručio, dužan je Prodavatelju naknaditi sve troškove vezane uz takvu isporuku.

6. PRAVO KUPCA NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA 

Obzirom da Prodavatelj prodaje robu koja zbog zdravstvenih odnosno higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora bez navođenja razloga samo ako roba nije bila otpečaćena nakon dostave, te se nalazi u originalnom pakiranju (trgovačko pakiranje u kojem je roba i dostavljena). 

Jednostrani raskid Ugovora moguć je u roku 14 dana od dana primitka pošiljke, slanjem „Obrasca za jednostrani raskid ugovora“ (dalje: Obrazac), a dostupan je na ovom linku u pdf formatu. 

Ispunjeni Obrazac Kupac može dostaviti putem elektroničke pošte na e-mail adresu: hartmannplus.hr@hartmann.info. Kupac je Obrazac dužan poslati Prodavatelju prije isteka gore navedenog roka. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora Prodavatelj će Kupcu dostaviti, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Kupac je dužan vratiti robu na adresu Prodavatelja: Karlovačka cesta 4/f, 10 020 Zagreb, ili ga osobno donijeti na mjestu preuzimanja Prodavatelja, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao ispunjeni Obrazac. Izravne troškove povrata robe snosi Kupac. 

Prodavatelj povrat novca vrši načinom na koji je uplata izvršena, tj. uplatom na račun ako je plaćanje izvršeno pouzećem, i to isključivo nakon primitka vraćene robe ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad. 

7. REKLAMACIJE NA PROIZVODE I PODNOŠENJE PRIGOVORA

7.1. Reklamacije potrošača

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima. Reklamacije se zaprimaju u pisanoj formi putem pošte ili elektroničke pošte, na adresu: Karlovačka cesta 4/f, 10 020 Zagreb ili na e-mail adresu: hartmannplus.hr@hartmann.info.

U slučaju kada je isporučen proizvod koji nije naručen, Kupac ima pravo na povrat proizvoda u roku od 8 (osam) kalendarskih dana od dana dostave proizvoda. Trošak povrata proizvoda i ponovne isporuke naručenog proizvoda, snosi Prodavatelj. Ako Prodavatelj utvrdi da je reklamacija bila neosnovana, trošak povrata robe snosi Kupac.

7.2. Podnošenje prigovora potrošača

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (Narodne novine br. 41/14, 110/15, 14/19), PAUL HARTMANN d.o.o. obavještava potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu dostaviti u pisanoj formi putem pošte ili elektroničke pošte, na adresu: Karlovačka cesta 4/f, 10 020 Zagreb ili na e-mail adresu: hartmannplus.hr@hartmann.info. Prodavatelj će bez odgađanja putem elektroničke pošte potvrditi primitak prigovora.

PAUL HARTMANN d.o.o. se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimanja prigovora. Kako bi Prodavatelj tu svoju obvezu mogao izvršiti  Kupac u prigovoru treba navesti svoje točne kontakt podatke.

8. ONLINE RJEŠAVANJE POTROŠAČKIH SPOROVA

Sukladno uredbi Europske unije, PAUL HARTMANN d.o.o. web trgovina sudjeluje u rješavanju potrošačkih sporova za proizvode i usluge kupljene putem interneta, a koje Kupac može predati online.

Uredba Europske Unije br. 524/2013. o online rješavanju potrošačkih sporova (Online Dispute Resolution platform/Platforma za online rješavanje sporova, ili skraćeno: Platforma za ORS) primjenjuje se od 09. siječnja 2016.

Sukladno članku 14. stavku 1. spomenute Uredbe propisana je obveza trgovaca sa sjedištem u Europskoj uniji koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji da na lako dostupnom mjestu na svojim internetskim stranicama osiguravaju elektronsku poveznicu s Platformom za ORS, koja je s radom započela dana 15. veljače 2016. godine.

Slijedom iznijetog, Prodavatelj obavještava Kupca da je pristup Platformi za ORS moguć na https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage.

9. INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

Predstavljanje i cjelokupan sadržaj ove stranice smatraju se intelektualnim vlasništvom
PAUL HARTMANN d.o.o.

Reprodukcija ovih stranica odobrava se isključivo uz pisano dopuštenje PAUL HARTMANN d.o.o., isključujući bilo koje korištenje u svrhu reklamiranja ili u informativne svrhe, u skladu s pozitivnim propisima o autorskim pravima i pravu intelektualnog vlasništva.

Djelomična ili potpuna reprodukcija sadržaja ove web stranice, bez prethodnog pisanog dopuštenja PAUL HARTMANN d.o.o., zabranjena je, a ne odnosi se na reprodukciju u skladu s potrebama tiska.

Djelomična ili potpuna reprodukcija sadržaja ove web stranice predstavlja kršenje koje za sobom povlači kaznenu i materijalnu odgovornost sukladno propisima koji su na snazi.

10. IZJAVA O ODRICANJU OD ODGOVORNOSTI

10.1. Korištenje

Prodavatelj se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz ili je na bilo koji način vezana za korištenje Internet stranice, te za bilo kakvu štetu koja može nastati Kupcu ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja Internet stranice.

10.2. Uređaji

Prodavatelj se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup na www.HARTMANNplus.hr i podacima pohranjenim na istim uređajima prilikom korištenja www.HARTMANNplus.hr, ukoliko je ista nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i slično, te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj.

10.3. Troškovi korištenja

Usluge koje Prodavatelj pruža u okviru usluge Online kupovine na www.HARTMANNplus.hr ne uključuju troškove koje Kupac snosi koristeći računalnu opremu i usluge za pristup stranicama. Prodavatelj nije odgovoran za troškove telefona, Internet prometa ili bilo koje druge troškove, niti ne snosi odgovornost za bilo koju štetu koja bi mogla nastati zbog prekida internetske veze prilikom korištenja usluge Online kupovine.

  11. IZJAVA O PRIVATNOSTI

Prodavatelj se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka Kupca te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima.

Prilikom kupnje na www.HARTMANNplus.hr, Kupac dobrovoljno unosi vlastite osobne podatke te jamči za točnost i potpunost takvih podataka. Unosom osobnih podataka smatra se da je Kupac pristao na uvjete korištenja osobnih podataka navedene u ovim Općim uvjetima, te Izjavi o zaštiti podatka i Politici korištenja kolačića sadržanim na www.HARTMANNplus.hr.

Za zaštitu osobnih podataka odgovoran je i sam Kupac, tako što je dužan osigurati odgovarajuću zaštitu i tajnost svojeg korisničkog imena i zaporke za pristup svojem korisničkom računu u web-trgovini i svojoj elektroničkoj pošti, čiju je adresu naveo u obrascu za registraciju, korisničkom računu i narudžbi.

Prodavatelj preko elektroničke pošte obavještava Kupce o novostima i pogodnostima u web trgovini na temelju njihove prethodne suglasnosti. 

Ako Kupac više ne želi primati takve obavijesti od Prodavatelja, odnosno ako želi da Prodavatelj prestane rabiti njegove podatke za slanje navedenih obavijesti, može o tome obavijestiti Prodavatelja na hartmannplus.hr@hartmann.info.

12. RJEŠAVANJE SPOROVA

Kupci rješavaju moguće prigovore i pritužbe s Prodavateljem u pisanom obliku tako da ih pošalju na adresu Prodavatelja preporučenom ili elektroničkom poštom.

Prodavatelj će sve moguće sporove nastojati riješiti mirnim putem. Ako ne bude moguće ostvariti sporazumno rješenje spora, za rješenje svih sporova biti nadležan stvarni nadležni sud u Zagrebu. 

U svim sporovima između Prodavatelja i Kupaca primjenjuje se hrvatsko pravo. 

13. IZMJENE OPĆIH UVJETA

Kupca obvezuju Opći uvjeti koji su na snazi u trenutku kupnje (slanja internetske narudžbe). Kupca se pri slanju svake narudžbe obavješćuje o Općim uvjetima poslovanja te slanjem narudžbe potvrđuje da je upoznat s njima.

Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, druge podatke vezane uz web trgovinu kao i sav ostali sadržaj www.HARTMANNplus.hr, pod uvjetom javne objave na www.HARTMANNplus.hr Internet stranici, a zbog čega je Kupac dužan prilikom svake posjete predmetne Internet stranice pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti.

14. ZAVRŠNA ODREDBA

Ovi Opći uvjeti dio su svih ugovora između Prodavatelja i Kupca.

Predmetni Opći uvjeti stupaju na snagu 15. 9. 2020.

Prijavite se na naš newsletter

Ne propustite brojne zanimljive teme, korisne savjete i stručne članke koji će vam pomoći da održite zdravlje. Također budite informirani o novostima i brojnim pogodnostima.