MoliCare Premium Mobile 8 L

Gaćice pružaju sigurnu zaštitu uz održavanje zdrave kože.

MoliCare Premium Elastic 7 kapljica, M

Jednostavno i brzo postavljanje i savršeno prilagođavanje.

MoliCare Premium MEN PAD 2 kapljice

Anatomski oblikovana vrećica i ulošci u obliku slova V dizajnirani su tako da odgovaraju muškoj anatomiji pružajući sigurnu zaštitu uz održavanje zdrave kože.

Sterillium Protect & Care 475 ml

Nova linija sredstava za dezinfekciju ruku u obliku gela.

Sterillium Protect & Care 100ml

Nova linija sredstava za dezinfekciju ruku u obliku gela.

Thermoval®standard

Digitalni toplomjer za mjerenje tjelesne temperature ispod pazuha. Ekstraveliki zaslon. Vodootporan.

Thermoval®baby toplomjer

Mjeri temperaturu bez kontakta s kožom. Mjerenje je gotovo za 3 sekunde.

Atrauman Ag

Neljepljiva kontaktna mrežica od hidrofobnih poliamidnih gusto tkanih vlakana, prekrivena elementarnim srebrom i neutralnim mastima.

PermaFoam classic

Obloge od poliuretanske pjene primjenjuju se kao primarna ili sekundarna obloga za liječenje kroničnih rana sa srednjom do jakom eksudacijom.

Foliodress mask LOOP TYPE II

Maske su izrađene od hipoalergenih materijala bez prirodnog lateksa.

Rukavice Peha-soft nitrile FINO

Nepudrane jednokratne nitrilne rukavice za preglede dostupne u praktičnoj manjoj kutiji s 10 komada.

Početna Savjeti Korisni članci Zbrinjavanje rana Što trebate učiniti ako zadobijete opekline?
Zbrinjavanje rana

Što trebate učiniti ako zadobijete opekline?

Male nezgode koje dovode do opekline mogu se brzo dogoditi. Tada je dobro znati koje sve vrste opeklina postoje. Kod kuće su nekako najčešće opekline uzrokovane toplotnim djelovanjem, na primjer vrućim tekućinama ili kada dolazite u kontakt s vrućim predmetima ili vatrom. Razlikujemo nekoliko stupnjeva opeklina, pri čemu možemo sami zbrinuti opekline prvog i drugog stupnja, bez profesionalne medicinske skrbi. One trećeg stupnja teži su slučajevi i zahtijevaju hitnu medicinsku pomoć.

opekline

Bez obzira na to o kakvoj je vrsti riječ, opekline trebate zbrinuti

Opekline prvog stupnja karakterizira samo površinsko oštećenje jer je oštećen samo gornji sloj kože. Koža je blago do jako crvena, u nekim slučajevima područje može biti bolno, može rositi, ali ne stvara mjehuriće. Dobra vijest je da takva oštećenja u većini slučajeva lako možemo njegovati kod kuće.

Opekline drugog stupnja karakterizirane su kao teža oštećenja, stoga je i bolnost iznimno jaka. Oštećeni su epidermis i dio dermisa, dakle dublji slojevi kože. Područje opekline je crveno, natečeno, u roku od 24 sati od nastanka ozljede nastaju mjehurići. Pravilna njega iznimno je važna kako bi se spriječila infekcija. Takve rane često možemo sami zbrinuti i izliječiti, a u određenim slučajevima potrebna je i medicinska njega.

Treći stupanj opeklina iznimno je ozbiljan, u svakom slučaju nužna je hitna medicinska pomoć.

Upute za njegu opeklina

Na prvom mjestu je prije svega oprez u činjenju stvari koje mogu dovesti do opeklina. Ako je do njih ipak došlo, područje opekline prvo se mora hladiti pod mlazom vode jer će to ublažiti bol. Zatim slijedi:

burns
  • Čišćenje

Zahvaćeno područje trebate tretirati čistim rukama da se spriječi onečišćenje rane. Pobrinite se da su vam prije početka čišćenja rana ruke čiste.

  • Hlađenje

Držite zahvaćeno područje pod toplom vodom 10 – 15 minuta dok bol ne popusti. Ako nemate pristup vodi, natopite komprese fiziološkom otopinom i ohladite ranu. Zahvaćeno područje nježno osušite suhim sterilnim kompresama. Ljepljivu traku stavljajte samo na suhu kožu.

  • Stavljanje obloga

Medicomp su komprese od netkanog materijala koje imaju strukturu sličnu gazi. Izrađene su od 70 % viskoze i 30 % poliesterskih vlakana, bez dodavanja veziva i bez optičkih bjelila. Možete ih upotrijebiti za opću njegu rana ili opeklina, baš kao i klasične komprese ili tampone od gaze.

Grassolind je vazelinska neljepljiva kontaktna mrežica, izrađena od slabo tkane pamučne tkanine koja omogućuje prepuštanje zraka i izlučevina iz rane. Impregnirana je neutralnom kremom koja se ne ispire ni pri iznimno jakom lučenju rane. Sprečava izravan kontakt s upijajućom sekundarnom oblogom i prema potrebi se može rezati na odgovarajuće veličine. Čak i nakon duže upotrebe, ne izaziva osjetljive reakcije ili alergije.

Važno upozorenje: molimo vas da se odmah obratite liječniku ako opeklina pokazuje znakove infekcije (npr. dodatno crvenilo oko rane, ponovna bol, povišena tjelesna temperatura, otok ili nakupljanje gnoja) ili ako u slučaju velikih površinskih opeklina na rani nisu vidljivi znakovi poboljšanja nakon četiri dana.

Prijavite se na naš newsletter

Ne propustite brojne zanimljive teme, korisne savjete i stručne članke koji će vam pomoći da održite zdravlje. Također budite informirani o novostima i brojnim pogodnostima.

Popust 5%
Popust 20%
Popust 10%
Besplatna
dostava
Popust 15%
Besplatna
dostava
Popust 5%
Popust 20%
Popust 5%
Besplatna
dostava
Zavrti kolo ludih blagdanskih popusta!

Prosinac je najljepši mjesec u godini i stoga zaslužujete da vas maze kao nikada prije.

Unesite svoju email adresu, zavrtite kolo sreće i ostvarite popust. Sretno!

Disclaimer text:

  • Kolo sreće možete zavrtjeti samo jednom na dan.
  • Kolo sreće možete vrtjeti do kraja prosinca.
  • Sudjelovanjem u vrtnji kola sreće i slanjem svoje adrese e-pošte slažete se s pravilima privatnosti.
  • Popust ne važi za proizvode koji idu uz doznaku.