MoliCare Premium Mobile 8 L

Gaćice pružaju sigurnu zaštitu uz održavanje zdrave kože.

MoliCare Premium Elastic 7 kapljica, M

Jednostavno i brzo postavljanje i savršeno prilagođavanje.

MoliCare Premium MEN PAD 2 kapljice

Anatomski oblikovana vrećica i ulošci u obliku slova V dizajnirani su tako da odgovaraju muškoj anatomiji pružajući sigurnu zaštitu uz održavanje zdrave kože.

Sterillium Protect & Care 475 ml

Nova linija sredstava za dezinfekciju ruku u obliku gela.

Sterillium Protect & Care 100ml

Nova linija sredstava za dezinfekciju ruku u obliku gela.

Thermoval®standard

Digitalni toplomjer za mjerenje tjelesne temperature ispod pazuha. Ekstraveliki zaslon. Vodootporan.

Thermoval®baby toplomjer

Mjeri temperaturu bez kontakta s kožom. Mjerenje je gotovo za 3 sekunde.

Atrauman Ag

Neljepljiva kontaktna mrežica od hidrofobnih poliamidnih gusto tkanih vlakana, prekrivena elementarnim srebrom i neutralnim mastima.

PermaFoam classic

Obloge od poliuretanske pjene primjenjuju se kao primarna ili sekundarna obloga za liječenje kroničnih rana sa srednjom do jakom eksudacijom.

Foliodress mask LOOP TYPE II

Maske su izrađene od hipoalergenih materijala bez prirodnog lateksa.

Rukavice Peha-soft nitrile FINO

Nepudrane jednokratne nitrilne rukavice za preglede dostupne u praktičnoj manjoj kutiji s 10 komada.

Početna Savjeti Korisni članci Inkontinencija i njega kože: Zašto su pravilna njega i zaštita toliko važne?
Korisni članci

Inkontinencija i njega kože: Zašto su pravilna njega i zaštita toliko važne?

Koža osoba s inkontinencijom je osjetljiva i uz nepravilnu njegu mogu nastati mnoge bolesti ili upale. Naša koža s godinama postaje ranjivija, što znači da je uz nepravilnu njegu sklonija problemima. Pravilnom njegom kože pri inkontinenciji možemo održati njezinu odgovarajuću pH vrijednost, elastičnost i cjelokupno zdravlje.

Njega kože pri inkontinenciji

Koža je naše najveće osjetilo i osjetljiva je na mnoge podražaje iz okoline. Zdrava koža zaštićena je tankim slojem mješavine sebuma, znoja i ljuskica. To je zaštitni sloj masnih kiselina koji površini kože daje mekoću, sjaj i elastičnost, a masne i kisele komponente tog sloja daju koži zaštitna svojstva.

Kožu u procesu sazrijevanja karakteriziraju promjene u strukturi i funkciji i da bi se zadržala svojstva koja omogućuju potrebnu zaštitu cijelog organizma, potrebno joj je pristupiti sveobuhvatno. Koža osoba koje imaju problema s urinarnom i fekalnom inkontinencijom zahtijeva posebnu njegu. Pri čišćenju vodom i njezi neprilagođenim sredstvima uklanjaju se prirodni epidermalni lipidi kože. Koža tada postaje suha, a njezina zaštitna funkcija slabi. MoliCare Skin program za njegu zrele kože temelji se na prirodnim sastojcima koji njeguju, štite i regeneriraju kožu, osobito kada je izložena problemima s inkontinencijom.

Čišćenje kože pri inkontinenciji

Pri inkontinenciji kožu treba čistiti svakodnevno jer urin i izmet nadražuju kožu, što može uzrokovati upalu i svrbež. Upravo je zato važno upotrebljavati prave proizvode za čišćenje kože. Tako možemo spriječiti stanjivanje zaštitnog sloja kože, uklanjanje prirodnih lipida i slabljenje barijerne funkcije.

Pri mijenjanju proizvoda za inkontinenciju koža se može očistiti blagim proizvodima koji su namijenjeni za čišćenje bez vode. Pjenom za čišćenje brzo i nježno očistite genitalno i perinealno područje – i pri fekalnoj inkontinenciji. Osvježavajući miris s integriranim neutralizatorom mirisa je pH neutralan i sadržava kreatin koji stimulira zaštitne mehanizme kože. Praktično i jednostavno čišćenje omogućuju i pH neutralne vlažne maramice.

Sredstva za čišćenje koja se ne moraju ispirati s kože brzo se osuše i štite kožu. Budući da nije potrebno dodatno brisati kožu, ne izazivamo dodatno trljanje kože, a ujedno skraćujemo vrijeme njege kože.  

U slučaju inkontinencije kožu je potrebno i dodatno zaštititi

Zrelu kožu inkontinencija može dodatno oštetiti, zato treba posvetiti pozornost i zaštiti kože. Nepravilna njega i uporaba sredstava koja nadražuju kožu mogu uzrokovati dodatnu nelagodu, bol, pa čak i infekcije.

Jedna je od prirodnih obrambenih funkcija kože kiselinski zaštitni sloj koji djeluje kao barijera za kožu i sprečava prodor bakterija i drugih onečišćivača u kožu. Urin podiže pH kože, što oštećuje kiselinski zaštitni omotač i može uzrokovati iritaciju (inkontinencijski dermatitis).

Kožu možemo odgovarajuće zaštititi zaštitnim kremama koje na koži stvaraju proziran zaštitni sloj. Važno je i da krema sadržava Nutriskin kompleks koji poboljšava vlastitu zaštitnu funkciju kože. Kvalitetnim sredstvima za njegu i čišćenje te zaštitu zrele kože obično su dodani kvalitetni lipidi za obnovu zaštitnog masnog sloja u epidermi koji se nalaze u raznim kvalitetnim biljnim uljima, npr. u bademovu, jojobinu i arganovu ulju te ujedno hrane kožu.

Prijavite se na naš newsletter

Ne propustite brojne zanimljive teme, korisne savjete i stručne članke koji će vam pomoći da održite zdravlje. Također budite informirani o novostima i brojnim pogodnostima.