MoliCare Premium lady pad 5 kapljica

Anatomski oblikovani ulošci pružaju sigurnu zaštitu uz održavanje zdrave kože.

MoliCare Premium Slip super L

Pelena za inkontinenciju pruža sigurnu zaštitu uz održavanje zdrave kože.

MoliCare Skin® Pjena za čišćenje

Za brzo, nježno čišćenje genitalnoga i perinealnog područja, za inkontinenciju stolice.

Thermoval®baby

Mjeri temperaturu bez kontakta s kožom. Mjerenje je gotovo za 3 sekunde.

Thermoval®standard

Digitalni toplomjer za mjerenje tjelesne temperature ispod pazuha. Ekstraveliki zaslon. Vodootporan.

Tlakomjer Veroval ®compact

Uređaj za mjerenje krvnog tlaka na nadlaktici za precizno i ugodno mjerenje.

Atrauman Ag

Neljepljiva kontaktna mrežica od hidrofobnih poliamidnih gusto tkanih vlakana, prekrivena elementarnim srebrom i neutralnim mastima.

PermaFoam classic

Obloge od poliuretanske pjene primjenjuju se kao primarna ili sekundarna obloga za liječenje kroničnih rana sa srednjom do jakom eksudacijom.

DermaPlast Aqua P20

Osiguravaju zaštitu i tijekom kupanja. Vodootporne su i prozirne te propuštaju zrak i vodenu paru.

Peha-soft nitrile FINO

Nepudrane jednokratne nitrilne rukavice za preglede dostupne u praktičnoj manjoj kutiji s 10 komada.

ValaClean Film trljačice

Rukavice, maramice i ručnici za jednokratnu upotrebu te raspršivač za higijensku njegu.

Soft-Zellin C

Soft-Zellin su alkoholni tupferi izrađeni od mekanoga netkanog materijala, impregnirani s izopropilnim alkoholom (70 % V/V).

Početna Savjeti Korisni članci Zbrinjavanje rana Brza i jednostavna njega ogrebotine
Zbrinjavanje rana

Brza i jednostavna njega ogrebotine

Ogrebotine su uglavnom domena djece i njihove nestašnosti, dok smo mi odrasli ranjiviji u ljetnim mjesecima kada smo manje odjeveni pa je naša koža izloženija i manje zaštićena. U osnovi to nisu neke ozbiljne ozljede jer su ogrebotine posljedica pada, pokliznuća ili trljanja kože o grube površine. To su one male nezgode koje su posljedica naše nepažnje ili nespretnosti i koje nam katkad „za uspomenu“ mogu ostaviti ožiljak na našem koljenu, laktu ili dlanu.

ogrebotine

Ako dobro zbrinete svoje ogrebotine, sve će biti u redu


S obzirom na to da su ogrebotine površinske rane pri kojima je obično oštećen samo gornji sloj kože, one obično zacijele u roku od nekoliko dana. Njega manjih ogrebotina vrlo je jednostavna:

abrasions
  • Priprema

Područje ogrebotine trebate uvijek tretirati čistim rukama kako biste spriječili moguću infekciju rane. Na to doista morate obratiti pozornost.

  • Čišćenje

Ako ogrebotina sadrži vidljive čestice prljavštine, pažljivo ih uklonite pincetom za jednokratnu upotrebu. Zatim nanesite fiziološku otopinu na sterilnu kompresu i nježno očistite ranu. Osušite je suhom kompresom i na suhu kožu stavite oblogu.

  • Obloga

Atrauman je neljepljiva poliesterska kontaktna mrežica s neutralnom kremom i glatkom površinskom strukturom. Budući da je mekana, pogodna je za stvaranje nabora, a osim toga omogućuje prelazak izlučevine i ne lijepi se za ranu. Čak i nakon duže upotrebe, ne izaziva osjetljive reakcije ili alergije.

Svakako je potrebno da se posavjetujte sa svojim liječnikom ako je rana u osnovi duboka ili obilno krvari, a i poslije ako ogrebotina vrlo sporo zarasta ili ako pokazuje znakove infekcije. To su: crvenilo, otok, toplina, bol ili čak pojava gnojnog iscjetka. 

Prijavite se na naš newsletter

Ne propustite brojne zanimljive teme, korisne savjete i stručne članke koji će vam pomoći da održite zdravlje. Također budite informirani o novostima i brojnim pogodnostima.